Annons

Färsbiffar i tomatsås

Annons

Det här bland de godaste biffarna jag vet. Jag är en sucker för tomatsås, det är bara SÅ gott!  Dessuotm tar det inte lång stund att få maten klar och biffarna blir verkligen saftiga.
Det här receptet kan du varierar hur du vill, lägga dit kryddor eller ta bort, göra krämig eller utesluta det. Ät tillsammans med pasta eller ris eller Bulgur, Coucous, Moghrabiah, sallad… Och när jag handlar köttfärs så köper jag alltid butiksmalen. Den är finare mald helt enkelt och det tycker jag är mycket godare.

Den här rätten gör du på mindre än 20 minuter. Bara en sån sak.

~

Färsbiffar i tomatsås

Färsbiffar i tomatsås, 3-4 port

400 gram köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
3 msk ströbröd (mortlad hårdbrödmacka alltså)
1 dl mjölk

1 burk krossade tomater (Mutti eller Kung Markatta)
1 dl mellangrädde
1 tsk soya
en nypa socker (höjer smaken)
en skvätt kalvfond el. grönsaksfond
örter, tex basilika, timjan eller provencalska örter

Blanda ströbrödet i mjölken och låt svälla.
Blanda färsen med salt, peppar, ägg  och ströbrödsmjölk.
Forma till 4 stora biffar.
Stek biffarna i smör i en stekpanna i ca 5 minuter.
Ta upp biffarna.
Häll i tomaterna i stekpannan och blanda med övriga ingredienser.
Lägg tillbaka biffarna i pannan.
Låt dem puttra i 3-4 minuter.
Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök och oliver.

Tips!
Finhacka två vitlöksklyftor och fräs lite innan du sätter i krossade tomater.
Fräs lite fint skivad lök också om du gillar det.
Lite sambal oelek, chiliflakes eller finhackad röd chili ger såsen mer sting.
Vill du ha en matigare sås kan du grovriva morötter och lägga i mot slutet.

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons