Annons
Annons

Snabblagat!

Annons MOBILE TOP

Igår gjorde jag pestogratinerad lax. Hur lätt som helst och minimalt med arbete.
Sånt gillas verkligen vissa dagar!
Receptet på Peston är från Stefano Catenacci men du kan såklart ändra den efter eget tycke och smak.

~

Pestogratinerad lax

bilden är lånad

Pestogratinerad lax, 4 pers

400 gram lax
lite olivolja
ca 3 msk pesto, (hemlagad eller färdigköpt)

Pesto:
1 kruka basilika
50 g riven parmesanost
1 dl jungfruolja
1 klyftor vitlök, skalade
50 g pinjenötter
salt

Slå på ugnen på 175 grader.
Mixa basilikan med olja, vitlöksklyftan, parmesanost, pinjenötter och salt.
Putsa laxen och ta bort benen. Låt skinnet vara kvar.
Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
Bred på peston.
Sätt in i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller 50 grader mitt-temperatur.
Servera med pressad potatis och en fräsch sallad.

Tips!
Sås till den här rätten är överflödigt. Peston gör sitt.
Perfekt att servera på buffé, det gör inget heller att servera den kall. Gott!

~

Peston som du får över kan du breda på en smörgås eller tillsätta i pastasåsen. Äta bara med kokt pasta och lite extra nötter och tomater om du vill.Till skaldjur, kyckling, eller kött.. Det finns ingen hejd på hur många användningsområden det finns för pesto! Den håller dessutom minst en vecka i kylen.

Annons
Annons
Annons
Annons