Helgen är över och så även dagarna för Station 8. Du som missade sista kvällen, i lördags, får skylla sig själv. Det var verkligen hur trevligt som helst, massa branschfolk ute och jag vill önska grabbarna lycka till och på återseende! (får man hoppas)
Även om den här staden är väldigt liten så är den alldeles för stor för att ha så få uteställen.
Jag har fått frågan om varför jag inte har med vardagsmat på bloggen, att det är mycket ”helgmat” och bak/desserter.
Jag själv tycker nog att jag har en hel del ”vardagsmat” och även om det är recept med lite finare kött eller så så skriver jag oftast i tipsen under vad du kan använda istället för tex oxfilé eller liknande. Men självklart kan jag lägga ut mer ”vardagskäk”, även om jag vill att de rätterna jag lägger ut ska vara funkis på veckans alla dagar 🙂
Jag börjar med en enkel, snabblagad soppa som du kan servera både till förrätt om du vill eller som middag vilken dag i veckan som helst.
~
bilden är lånad
Kronärtskockssoppa, 4 pers
1 gul lök
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
smör
5 dl grönsaksbuljong eller motsvarande grönsaksfond
1 dl mellan- eller matlagningsgrädde
1 dl riven ost, t ex WB eller Präst
salt
vitpeppar från kvarn
(ev. 1 msk sherry)
Skala och hacka löken fint.
Dela kronärtskockshjärtanen i bitar.
Fräs löken i smör i en kastrull.
Lägg i kronärtskockor och häll på buljong.
Koka soppan ca 2 min.
Ta undan några kronärtskocksbitar till garnering och mixa resten med hälften av buljongen till slät konsistens.
Häll tillbaka i kastrullen med resten av buljongen och rör i grädden.
Koka upp soppan och smaksätt med ost, salt, peppar och ev. sherry.
Nu får inte soppan koka mer.
Garnera och servera med matmuffins eller varmt bröd med vitlökssmör.
Tips!
Vill du att soppan ska bli lite matigare kan du knapersteka bacontärningar att strössla över eller nån annan god charkuteri.
Den här soppan är godast att äta dag 1, inte att värma igen.
~
Smaklig spis!
//Suss