Annons

Solens mat in my heart

Annons

Jag har insett att jag är en riktig matnörd.

Med det menar jag inte att jag sitter och kollar alla matlagningsprogram som är på tv. Även om jag kollar på en del, både skräpiga och riktigt bra (Solens Mat är min favvo!) så är det inte det jag menar riktigt.

Jag tänker på mat, inte på att äta mat, utan på mat och maträtter och desserter eller bakning bara.
Hela tiden nästan.
Vad, hur, när..
Jag har flera kokböcker på sängbordet som jag läser oftast i istället för skönlitteratur. Jag kan ta fram en kokbok och läsa när jag känner mig inspirerad eller uttråkad eller glad. Jag prenumererar endast på EN mattidning men köper en drös till varje månad trots att jag lovat mig själv att dra ner på det (älskar inredningstidningar med och det hela slutar med att jag har inte tid att läsa dem alls)

Och jag älskar att laga mat.
Att prata om mat.
Och att äta god mat.

Däremot finns det dagar även för mig då det känns hur jobbigt som helst att stå i köket längre än 10 minuter. Då är det bra med såna här recept.

Jag gillar när det är enkelt och med liten arbetsinsats för mycket och god smak.
Det här receptet kommer att gå hem hos er, det garanterar jag! Det är nästan samma recept som på Sambalkotletter.

~

Tapenade-filé, ca 4 port

1-2 fläskfiléer,  putsad (ca 600 gram)
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk soya
5 msk tapenade (olivröra på svarta oliver, finns färdig på burk om du inte gör din egen)
2 vitlöksklyftor, pressade
salt(var försiktig!)
svartpeppar från kvarn

Lägg filén i en ugnsform. Rör ihop allt de andra och häll över filén. In i ugnen 175 C, ca 1 timme. (Koka under tiden ris, gör en god sallad, eller stek på lite goda grönsaker att ha till) När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor. Rör om i såsen och lägg tilbaka den skivade filén. Klart!!

Tips!

Du behöver inte försteka filén om du inte vill.
Använd kycklingfilé eller annat fläskkött tex benfri kotlett om du vill, det går lika bra!
Byt inte ut grädden här mot lättare varianter. Ät hellre mindre fett alla andra dagar och lyxa till det med denna till helgen. Den blir helt enkelt inte lika bra med lättprodukter.

~

Trevlig helg!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons