Annons
Annons

Plättar -den gröna varianten

Annons MOBILE TOP

De här plättarna gjorde jag första gången för några år sen.
Barnen, 2 barn hade jag då, frågade vad det skulle bli för mat.
Jag och min sambo körde en diet just då, GI metoden, och åt då alltså strikt bara låg kolhydratkost.
Jag svarade ”-Gröna plättar”, utan att tänka mer på saken.
De blev naturligtvis jätteglada -de älskar all mjölmat som palt, pannkaka och plättar.
Vi satte oss ner för att äta och vilken enorm besvikelse när de tog första tuggan. Blääää!! Det var ju inte alls vad de hade förväntat sig!
Det hela slutade med att jag stekte vanliga plättar till dem.
Efter den händelsen frågade de i flera år om det var gröna plättar eller vanliga plättar när jag lagade det till middag.  Men för livet kanske, haha!

Jag tycker hur som helst väldigt mycket om de här plättarna.
Tillbehören kan man variera efter eget tycke och smak, de är ju både vegetariska och glutenfria!

~

Squashplättar med rökt lax

Squashplättar med rökt lax, 2-3 port

500 g squashfrukt
3½ msk sojamjöl
2 ägg
½ hackad röd chili
1 finhackad vitlöksklyfta
75 g riven cheddarost
salt och peppar
smör eller rapsolja till stekning
250 g rökt lax
gräddfil
Garnering: citronrasp

Riv squashen, lägg i en handduk och krama ur all vätska.
Blanda mjöl och ägg.
Tillsätt squashen och resten av ingredienserna.
Forma till lagom stora plättar och stek 4-5 minuter per sida.
Lägg upp en plätt och lägg ett par skivor rökt lax och en klick gräddfil på.
Lägg sedan en plätt över och garnera med citronrasp.

Tips!
Serverar du detta som förrätt räcker det till 4 port.
Servera med skinkröra, tonfiskröra, salsa, en smakrik salami, köttfärs eller varför inte löjrom, creme fraiche och rödlök?

Byt osten mot WB -smaskens!

Jag vill säga att de här plättarna kan verka lätta att steka så de blir snygga, men jag tycker de är rätt svåra. Ha lagom värme (medel) och en bra panna, smör stekspade och tålamod.

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons