Annons

Hej då små söta idylliska kossera!

Annons

Vissa saker upprör definitivt mer än andra.

Ta detta med GMO (genetiskt modifierade organismer) .

Djuren äter genmodifierad föda (istället för annat foder eller tex det naturligaste -gräs). Vi äter köttet från djuren och dricker mjölken, äter äggen. Trots att det är 2010 (eller kanske just därför?)  fortsätter vi att förgifta jorden vi brukar och göra ogenomtänkta saker. Tro inte att det är forskat klar om huruvida vi får i oss massa skit genom detta. Nä, nu är det på chansning. ”Det går inte avgöra långsiktiga risker för hälsan” heter det. ”Effekten på miljön går inte bedöma”.

Våra matproducenter har ett stort ansvar gentemot kunden/folket. Att berätta vad de sysslar med. Vad de stoppar i våra dagligvaror. Men det gör de så klart inte, de vill ju tjäna pengar.
Hur många av er där ute äter Bregott på smörgåsen?

Ännu ett skäl till att handla KRAV-märkta och ekologiska livsmedel.

Bregott ekologiskt

Klipper in ett inlägg från ”Camillas Matuppror”. Gå gärna in och läs!

~

”Bye, bye Bregott

Stänger Bregott-fabriken sådan vi lärt känna den i Arlas reklamfilmer?

Arla säger att det beror på att det inte finns svensk råvara att köpa. De bönder som gått i konkurs eller flytt till andra mejerier för att de fått uselt betalt, är av en annan åsikt. De säger att Arla inte längre har ”råd” (vinstmaximering) att köpa svensk mjölk, utan väljer att importera från länder där kossorna inte har det på långa vägar lika bra som våra svenska kritterier.

Inga gröna ängar, där inte. Och klöver att idissla är det inte tal om, utan nu smyger man in GMO-modifierade produkter i landet. Och Arla gör det strategiskt, i marknadens största mjuksmör – Bregott.

Bye,bye Bregott och tack för den här tiden

Hädan efter gör vi » eget smör och mjuksmör här i huset. Det tar en halvtimma och du kan välja din egen grädde, det finns lokala (ekologiska) alternativ – Skånemejerier, Milko, Norrmejerier, Gefleortens mejerier. Och icke att förglömma, jag ser fram emot de lokala producenternas egen variant av mjuksmör (smör och rapsolja).

Fy skäms!

Fy skäms, säger jag till Arlas styrelse som väljer bort djurskydd och gröna ängar och stödjer en djurhållning som vi inte accepterar i Sverige. Jag tvivlar på att styrelsen har någon som helst förankring bland sina bönder. Varför gör man nu detta? Arla måste väl få gå med vinst, hävdar du kanske. Självklart, men hur stor vinst och till vilket pris? Och vart går vinsten? Till bonden..? Nä, skulle inte tro det.”

~

Känns onödigt att jag ska filma mig när det finns en film redan.
Kolla hur lätt det är om man vill själv!

SMÖR- the movie

Vill man fortsätta äta Bregott så innehåller Bregott ekologisk och Bregott med havssalt bara svenska råvaror fortsättningsvis. Och i Sverige sysslar vi inte med GMO. Än.

En länk yill Wikipedia om GMO

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons