Annons
Annons

Minisar

Annons MOBILE TOP

De blev jättegoda och man kan uppenbarligen göra dem med en dysfunktionell arm till och med, så svåra är de inte heller..  😉

~

Minipizza

Minipizzor med kantareller ca 4 pers/16 st

25 g jäst
1/2 tsk strösocker
2 1/2 dl ljummet vatten 37°
1 tsk salt
1 msk olivolja
7 dl vetemjöl (420 g)

Fyllning:

1 zucchini (350 g)
2 krm salt
1 msk olivolja

Topping:

7 1/2 dl rensade kantareller (200 g)
2 msk smör
1/2 tsk salt
75 g fetaost
färska örter, tex timjan
nymald svartpeppar

Smula jästen i en bunke. Tillsätt sockret och rör ut det med ca 1/2 dl av vattnet.
Blanda i salt, olivolja och resten av vattnet. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
Knåda degen ca 5 minuter med elvisp med degkrokar eller minst 10 minuter för hand.
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Ansa och skär zucchinin i väldigt tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivoljan.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 16 lika stora delar.
Rulla bitarna till släta bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 10 minuter.
Platta eller kavla ut bullarna till runda små pizzor, ca 8 cm i diameter.
Lägg dem på plåtar på bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250°.
Toppa pizzorna med zucchinin. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de är gyllene.
Fräs under tiden kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta.
Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter.
Mal över svartpeppar.

~

Do it!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons