Födelsedagstårta…
Jag är lätt inne på frusna tårtor nu!
De går göra långt i förväg.
De är svalkande i sommarvärme.
De är oftast glutenfria eller går att göra om man vill (jag som har en glutenintolerant vän tycker det är kung)
OCH
Den är så god som den ser ut.
~
Frusen fläder- & jordgubbstårta på chokladbotten
ca 12 bitar
Botten:
Ett paket chokladkakor,
tex chocolate chip cookies, ca 175 g
75 g kallt smör i små kuber
Mousse:
500 gram jordgubbar
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl florsocker
2 dl matyoghurt
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
Dekoration:
½ liter jordgubbar
½ dl koncentrerad flädersaft
fläderblommor eller mynta
Kör kakorna med smör i en mixer eller med handmixer till en smulig massa.
Klä en pajform med löstagbara kanter med chokladsmulorna.
Ställ formen i frysen en stund.
Kör jordgubbarna, flädersaft, florsocker och yoghurt i mixern till en jämn smet.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna styvt.
Vänd ner grädde och äggvitor i jordgubbssmeten med luftiga tag.
Fyll formen med smeten.
Lägg lite platsfolie ovanpå.
Frys några timmar.
Ta fram en halvtimme innan den ska ätas.
Snoppa och klyfta jordgubbarna.
Blanda med flädersaften och låt marinera en stund.
Dekorera tårtan.
/Suss