Tänkte hinna kasta in ännu en marinad till kött/fisk/kyckling såhär innan helgen!
Ikväll äter vi grillspett, grekiska souvlaki, med tzatziki och en härlig sallad till. Började förbereda köttet nu på förmiddagen, ska trä spetten nu och grilla sen ikväll tillsammans med goda vänner. Ljuva livet! =)
Det gäller att ta tillvara på solen när den visar sig!
Min citrusmarinad (räcker med lätthet till 1,5 kg kött)
1 dl svensk rapsolja eller vilken olja du föredrar
1 ekologisk citron, saft & skal
3 vitlöksklyftor i skivor
2-3 msk flytande honung
en näve färsk timjan hackad (typ ½ kruka)
ordentligt med flingsalt
svartpeppar från kvarn
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Skär köttet, i det här fallet en stor bit norrländsk karré, i lagom stora bitar och lägg i en bunke eller plastpåse. Jag gör ganska små, det är godare att äta både för stora och små munnar.
Häll över marinaden på köttet och blanda så alla köttbitar är indränkta i marinad.
Trä på spett så stora du vill ha och grilla!
Håller som bäst på med en Prinsesstårta till min bonusmormor som fyller 80 år idag.
Hallonmousse i kan inte bli fel va?
Trevlig helg! (visst går veckorna fort nu?!)
/Suss