..hur kul är det, egentligen?
Jag tillhör skaran som gärna inte äter samma sak två gånger i rad, förutom vissa rätter som jag kan tycka att det är gott.
Därför gör jag alltid om resterna till nån annan sorts maträtt och när fantasin tryter kör jag på säkert kort, Omelett!
Igår blev det lite lyxigare variant med lammrostbiff, rostad potatis, zuccini och en snutt chêvre. Inte helt fel faktiskt!
Färdig!
Grundrecept Omelett (2 port om det är fyllning i, 1 port utan fyllning)
3 ekologiska ägg
½ dl mjölk (grädde eller vatten)
flingsalt
svartpeppar från kvarn
smör till stekning
Knäck äggen i en skål.
Tillsätt mjölken och kryddor.
Rör ihop så gulan och vitan blandar sig, vispa inte.
Stek i panna med smör på medelvärme och lyft lite försiktigt med en gaffel i den stelnade omeletten så att lös smet når botten.
Omeletten är klar när den släpper kanten, är krämig på toppen och stekytan är gyllenbrun.
Vik dubbel eller servera öppen.
/Suss