Annons

Pizzabullar

Annons

Påskhelgen är över men inte påsklovet!

För de som har tur och har en förälder hemma eller är stora nog att klara sig själva så har påsklovet just börjat här i Skellefteå. Det har varit jämngrått nu i två dar men vädret ser lovande ut mot helgen då det ska bli strålande sol och massa plusgrader!!

Ett bra mellanmål att ta med sig ut i backen eller äta hemma med för den delen är Pizzabullar!

Jag har ett recept jag brukar göra som ger saftiga bullar även om de varit frysta och tinas upp igen.

Just de här på bilden är med hälften av mjölet utbytt till dinkelmjöl. Fyllning av tomatpuré, riven prästost, vedrökt karré och oregano.

Pizzabullar

Pizzabullar (ca 16 st)


200 g smör
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
250 g keso

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Blanda smör och mjölblandningen och tillsätt sen keso.
Blanda väl men inte längre än nödvändigt, då blir degen ”seg”.
Låt stå kallt 30 min.

Kavla ut ca 20×30 cm, en halv centimeter tjockt ungefär.
Täck med de ingredienser du vill ha tex tomatpuré, ost (WB, mozzarella,ädelost, chêvre..), skinka, purjolök, svamp, stekt bacon, salami, stekt köttfärs eller kyckling, oliver…variationerna är oändliga!
Rulla ihop som en rulltårta och skär 1½-2 cm tjocka skivor.
Lägg i bullformar eller på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg.
Grädda 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Om man vill ljumma upp dem lite kan man försiktigt värma dem lite över elden (om man har en vill säga) värma i micron eller stoppa i ugnen några minuter just innan du äter dem.

~

Igår så planterade jag frön tillsammans med barnen, lite av det som ska planteras ut när det är läge i det blivande trädgårdslandet.

Vår-plantering

Vi flyttade till vårt hus i slutet av augusti 2009 och det fanns inte tillstymmelse till trädgårdsland här, vilket jag iofs tycker är bra. Då får jag göra det som jag vill.

Jag älskar trädgårdsodling och greja med sånt men jag är fortfarande en newbie när det gäller att ha eget land. Och ett trädgårdsland planerades i stort sett innan vi hade flyttat in. Jag börjar gräva så fort snön är borta! =)

Det blir tre hyfsat stora pallkrage-land och en separat kryddodling, också i pallkrage, här i ett hörn på tomten. Och förhoppningsvis kommer det att växa gurka, Pak Choi, morot, spenat, flera olika sallader, rödbeta,  salladslök och såklart jordgubbar!

Sen odlar jag även och driver upp lite blomster som ska ut i rabatterna, både befintliga rabatter och planerade.  Två rabarberplantor ska sättas, en fläderbuske och en krusbärsbuske. Det blir en grävar-sommar för min del så jag hoppas vi får en bebis nu som är nöjd med utelivet =)

Jag håller er uppdaterade på odlingsfronten. Allt lär ju inte komma upp och det som kommer lär inte ha 100% överlevnad heller  😉

Sen blir det massa recept på saft, sylt och marmelad till hösten vare sig det blir av mina egna bär eller Icas..

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons