Annons

Grilltider

Annons

Nu när vårsolen når oss med sina strålar (eller regnet iallafall smälter bort snön någorlunda fort) börjar folk ta fram sina grillar igen.

Vi tar aldrig bort grillen under vintern utan jag grillar året runt. Jag kan lova att det smakar lika underbart med grillat mitt i vintern!
Även om själva upplevelsen när man grillar ( ta ett glas vin, surra med nån som gör en sällskap..) går liiiite fortare och är betydligt kallare. Det är mer -på med hela vintermunderingen och grilla på fort som bara den och inte stanna ute onödigt länge, som gäller. Men nu börjar det vara behagligt igen. Man fryser inte fast iallafall.

Vi käkade grillat till middag igår och tänkte dela med mig till er av min allra enklaste, bästa marinad som går på en grisblink att göra. Men receptet är utan mått och jag uppmanar alla att lägga undan måtten och köra på känsla istället. Det kan inte bli fel bara man tänker till lite.
Det bästa är att du behöver bara en plastpåse och en kniv till den här. Inget stök och bök och även den räddaste mest oerfarna kan freestyla lite =)

Och framför allt, du behöver inte äta de där färdigköpta på flaska eller påse med massa tveksamma ingredienser i.. De kan man spara till nödlösning när det riktigt kniper istället, ifall man absolut måste äta dem.

~
Sambalmarinad

Min enklaste marinad

Ta en plastpåse.
Häll nån dryg halvdeciliter olja i påsen (jag gillar svensk rapsolja)
Häll i hälften så mycket soja som olja ungefär, gärna Kikkoman
Ta några kläm flytande honung
Sätt i Sambal Oelek efter smak (var inte rädd men ha respekt för chilin)
Skala och skiva några ordentliga vitlöksklyftor ner i påsen.
Blanda allt med handen direkt utanpå påsen.

Blanda..

Skiva ditt kött eller lägg i det helt i påsen och knyt igen.
Marinera minst en halvtimme, gärna längre eller över natten.

Marinera

Tips!
-Den här marinaden passar till all sorts kött och fisk. Allra bäst är den till fläskkött, kyckling och lax tycker jag.
-När du lagt i köttet och kramat runt det i påsen så alla köttbitar rör i marinad så ser du om du gjort tillräckligt. Oftast gör man för mycket tycker jag. Har du inte det ändå så är det bara att hälla på mer av ingredienserna och kramat runt lite till.
-Tänk på att aldrig lägga ett kylskåpskallt kött på grillen eller i pannan, utan ta ut det i rumstemperatur en bra stund innan.

~

Grillar ni ikväll nu då? Det gör jag -igen.
Jag har hört att solen är på G 😉
Trevlig helg!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons