Annons

Enchiladas

Annons

Igår åt vi Enchiladas med kyckling och bacon i. Alltså allvarligt, har du aldrig gjort Enchiladas förr så är det verkligen på tiden!

Enkelt, snabbt och framför allt gott!

Enchiladas kan man förbereda långt innan om man ska bjuda på det, till och med kan du frysa dina enchiladas om du lagar till en buffé eller fest och inte vill laga all mat på samma dag. Innehållet varierar du allt efter vad du själv tycker om.

Alla bilder i bloggen är alltid klickbara om du vill se hela och större format.
Tänkte visa bilder hur det egentligen är och inte bara receptbilden idag.

Börjar middagsbestyren med att riva ut en pärlplatta, ovanligt? Nooo..  =(

Pärlor..

Slut peppar i pepparkvarnen.
Typiskt när man bara vill att det ska gå undan och VET att det inte var slut sist jag tog ur den…

Slut peppar

Skriver ner eftersom vilka ingredienser jag tar och hur mycket, för att kunna lägga ut nåt slags recept. Den tjocka bebismagen är i vägen precis hela tiden och jämt.

Tjockis

En av ingredienserna jag verkligen vill rekommendera! Finns i vilken butik som helst och är grymt bra om man just inte har tillgång till färsk chili eller chili flakes. Köp nu!

Chili explosion

Hungriga barn som kivas och hungrig mamma som idag ville vara ifred och laga mat… tålamodet är på topp! =S

Man blir ju trovärdig som arga mamman också när man diskuterar och medlar med ungarna och tar en bild på sig själv med ena handen. De tror jag blivit helt och hållet knäpp, haha!

Arga mamman

Krutrök blev det idag. Gott!

Krutrök...

Ut ur ugnen!

I ugnen

Hann börja äta innan jag tog en receptbild 😉

Enchiladas

Enchiladas med kyckling och bacon (4 port)

2 kyckling fileér
1 pkt bacon
smör & olja att steka i
1 burk lätt creme fraiche (eller den fetare om du hellre vill det)
chili explosion eller finhackad färsk röd chili
paprikapulver
salt och peppar från kvarn
1 pkt soft tortillas, 8 st
ca 100 gram riven ost, gärna lagrad

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfileérna i små bitar eller strimlor.
Hetta upp en stekpanna och bryn smör + olja i den innan du steker kycklingen så den blir gyllene och färdig. Salt och peppra.
Skär baconet i tärningar och bryn knaprigt.
Låt kycklingen och baconet svalna lite.
Lägg creme fraichen i en bunke och krydda på ordentligt med chilin och paprikapulvret.
Lägg i kyckling och bacon i bunken och rör om, krydda på mer efter smak. Man behöver rätt mycket salt.
Ta ett tortillabröd, lägg 2-3 matskedar av röran på det som en sträng, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en form.
Gör likadant med alla bröd.
Riv osten och strö över.
Sätt in i ugnen och gratinera ca 15-20 minuter eller tills osten är smält och gyllene.
Ät gärna en sallad till eller ris om du vill att det ska bli lite matigare.

Tips!
-Vill du ha mer taco/fajitasmak på den tar du en påse färdig taco- eller fajitablandning istället för de andra kryddorna.

~

Ikväll grillar jag. Jag ska testa göra nån ny marinad tror jag.
Man kan knappt tro det är sant att solen visar sig ännu en dag så det gäller att passa på!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons