Annons

SkeCon

Datum: 4 juli 2014 Plats: Folkparken Börjar: 12.00

Info från arrangören:

Det nordligaste konventet för japansk populärkultur Sverige? Enligt konvent.se så verkar det vara så. Men då kan man fråga sig vad egentligen SkeCon är? Ett random konvent lokaliserat djupt ute i Norrlands kalla skogar tillsammans med diverse älgar och isbjörnar? Nästan, eller så var det i alla fall från början.

SkeCon är ett mysigt konvent för japansk populärkultur (anime, manga och allt runt därom) där vi under tre dagar kommer ha massor med aktiviteter, folk och allmänt mys! Allt ifrån spännande föreläsare till cosplaytävling, lekar och tv-spel!

SkeCon drevs först i väldigt mycket mindre skala i Åbyn just ovanför Byske med vänner, av vänner. Där fick vi idén att ta allt till något större, att faktiskt ordna upp någonting där likasinnade kunde träffa nya vänner och hitta på saker, och från det så föddes föreningen SkeKai fram.

Den 5-7:e juli 2013 anordnade vi vårt andra konvent men för första gången på Folkparken. Det blev en enorm succé, med två japanska artister och över 300 besökare.

Nu, till 2014 så kommer vi köra den 4-6:e juli. Den här gången kommer det bli mäktigare, konventigare, mer västerländska inslag och ja, det kommer helt enkelt bli rätt episkt.

Biljetterna kommer kosta 200 kronor för hela helgen, och 100 kronor för endagsbiljetterna. Vi syns väl där?

Läs mer på http://skecon.se/

Fler event

Annons