Strax efter klockan 08.00 pågår matlagningen för fullt. På restaurangen står ägaren Salih Oktay och kocken Erik Brännström och förbereder surdegsbröd och tre olika varmrätter inför leveransen till Skellefteå lasarett.
Det vankas fläskfilé med stekt potatis, grönsaker och pepparsås. Oxpyttipanna med rödbetor, stekt ägg och grönsaker samt lax med bakad potatis och citronsås.
Jag vet att de sliter hårt.
– Sjukhuspersonalen har stöttat mig i alla år och nu är det dags att ge tillbaka. Min fru jobbar på sjukhuset och jag vet att de sliter hårt. De behöver all hjälp de kan få, därför bestämde jag mig för att leverera matlådor i dag, berättar Salih.
Hur mår ni ekonomiskt i den nuvarande krisen?
– Vi har klarat oss bättre än många andra. Vi har tappat de stora kunderna, som företag och större grupper, men vi har samtidigt haft en ökning på hämtmat.
”Betydelsefull gest”
Vid halv tio-tiden överräcks maten till mottagarna på Skellefteå lasarett. En av dem är Christina Appelblad, avdelningschef vid ambulansen.
– Vi är väldigt tacksamma för initiativet. Det är en otroligt betydelsefull gest, inte minst med tanke på att vi förmodligen bara är i början av allt det här, säger hon.
Hon tycker att sådant här signalerar att vården inte står ensam i kampen.
– Det är ett tecken på omtanke och engagemang från allmänheten, säger Christina.