Annons
Foto: Jonas Westling samt Megafonen (arkivbild).

Nytt initiativ för att stötta hjältar i vården: ”De ser fram emot det här”

NYHETER Genom "Backa en syrra" kan allmänheten både visa sitt stöd för vårdpersonal och för lokala restauranger.

Annons

Ett första test med ”Backa en syrra” görs i helgen. Sanna Orellano vid Skellefteå Science City berättar att de har fått inspiration från en restaurang i Umeå.

– De erbjöd sig köra ut mat till vårdpersonal. Idén har backats i #backaskellefteå-gruppen, där vi försöker uppmärksamma sådana här initiativ, berättar hon.

Tanken med den egna varianten är att även olika lokala restauranger ska gynnas.

Annons

Ändras från vecka till vecka

Så här fungerar det: den som vill bidra swishar ett valfritt belopp till Visit Skellefteå och anger texten ”Backa en syrra”. En restaurang lagar sedan lunchmat som levereras till vårdpersonalen på Skellefteå lasarett. Restaurangen ändras från vecka till vecka.

De ser mycket fram emot det här.

Vi har pratat med lasarettet och de ser mycket fram emot det här, säger Sanna.

Hoppas på en fortsättning

Efter helgen ska testet med utvärderas. Skellefteå Science City hoppas att engagemanget ska visa sig starkt nog för att ”Backa en syrra” ska kunna fortsätta.

– Om allt fungerar och ni alla vill bidra så kommer vi fortsätta att tillsammans med olika restauranger leverera mat till våra hjältar i vården, skriver de på Facebook.

– Åh! Nu fick jag just en swishrapport. Inlägget har legat ute en timme och det har kommit in 800 kronor, berättar Sanna glatt.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons