Min son är bäst i världen just nu.
Ja oftast faktiskt, tillsammans med sina andra två syskon.
Idag drog han ändå längsta stickan när han levererade middagen. Rätt in i mammahjärtat.
Min all time favourite-fisk. Den bästa av dem alla.
Harr.
Oh. My. God.
Det var så gott så hjärtat nästan stannade.
Jag hade köpt med mig några rödingfileér hem för att vi hade ju bara två harrar och det räcker inte till fem. Men gör inte om det vi gjorde.
Vi åt harren först, sen rödingen. Och rödingen smakade så tråkigt och inte alls gott.
Fast jag vet att den var god egentligen, men jämfört med harr bleknar den rejält.
Tack för maten Elliot!
~
Stekt Harr
Harr, urtagen och fjällad
smör
salt
Förbered fisken, ta ur och fjälla den. Salta rikligt på ut och insida.
Hetta upp en panna så den är ordentligt varm.
Lägg i en klick smör som får smälta klart.
Lägg i fisken och sänk värmen till hälften.
Stek några minuter innan du vänder och steker den andra sidan.
Njut!
~
Grillad röding med Ramslök
Rödingfilé
rapsolja
salt
vitpeppar från kvarn
torkad ramslök
Sätt ugnen på 200 grader.
Se till att fileérna är fina och utan några ben.
Lägg dem med skinnsidan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla olja på, salta, peppra och smula ramslöken över.
Gnid in kryddorna i fisken och låt ligga och ”marinera” ca 30 minuter.
Sätt in i mitten av ugnen, ca 7-8 minuter.
Njut!
~
Idag åt vi fisken tillsammans med kokt färskpotatis och pocherade hemägg.
♥