Ett galet gott knäckebröd!
Det tar slut väldigt fort. Lyckan är gjord, när man hittar en liten bit ingen sett i brödkorgen.
Det här brödet är enkelt att göra, tar knappt någon tid alls och supergott!
Dessutom rena hälsopillret.
~
Kikärtsknäcke, 2 plåtar
——————————————————————————————————————————-
Underbart hälsosamt knäckebröd som är både gluten- och laktosfritt!
0,25 dl psylliumfrön
0,25 dl hela linfrön
0,25 dl havrekärnor
0,25dl pumpafrön
0,5 dl vita sesamfrön
0,5 dl solroskärnor
2,5 dl kikärtsmjöl
3 dl kokhett vatten
flingsalt
1. Börja med att göra kikärtsmjölet. Skölj av 2 dl kikärter i vatten. Torka dem mellan två handdukar. Rosta dem därefter i ugnen på 180° i 10 minuter. Låt svalna och kör i en blender eller med mixerstav i ett par minuter tills du får ett fint pulver alt. Köp färdigt kikärtsmjöl på hälsokostbutiken.
2. Rör ihop alla ingredienser.
3. Häll över det kokande vattnet och rör ihop till en smet.
4. Bred ut på 2 st bakplåtspapper och lägg bakplåtspapper över och kavla så tunt som möjligt.
5. Strö flingsalt över och grädda i ugn på 150° i drygt 1 timme tills det känns torrt.
6. Låt brödet svalna i några minuter och bryt det därefter i mindre bitar och förvara i en burk eller papperspåse.
~
♥