Nu är det säsong för bland annat räkor och musslor, och det känns verkligen på smaken!
De är gudomliga, verkligen!
Det kom ett stort lass med finingar på morgonen från västkusten, underbara!
På bilden är Jessika som är ansvarig för fisken i delin.
Självklart köpte jag hem och körde lite räkfrossa med goda vänner.
På fatet är är även två ben av kungskrabba, King Crab legs.
Som jag tjatat om dem förut också.. Jag tycker de är grymma!
Annars på bordet fanns vitlöksaioli (använd sökfunktionen för recept) majonnäs, lite färskostfyllda chili, kokta ägg, krispsallad, två olika bröd och vin. Chilin fanns mest för att det är så gott, men jag kan väl inte rekommendera det om du äter färska räkor. De dödar dina smaklökar, så ät dem sen isåfall som vi gjorde.
Man behöver inte mycket för att få en grym matupplevelse.
Till skaldjur har vi nu vid två tillfällen druckit det här vita vinet.
Den ena gången gjorde jag musselsoppa av det och drack det till, och igår då till räkorna.
Det passar fint till skaldjur tycker jag.
Det är från Italien, Sicilien, och är ekologisk odlat dessutom. En chardonnay som är väldigt prisvärd!
Kunde knappt tro det var sant när jag kollade vad det kostar.
Kalis Chardonnay Grillo (nr 12438) 59:-
I vanlig ordning, tragiskt dåliga bilder eftersom det är så mörkt.
Nu längtar vi efter våren!!
Iväg på jobbet.
♥