Annons
Annons

En liten dröm av choklad

Annons MOBILE TOP

Baka är en lisa för själen.
Det är så härligt avkopplande och inspirerande tycker jag.
Men det kan även vara värsta kaoset och helt galet jobbigt!
Allt beroende på syftet med baket, vem jag bakar med och om jag måste baka eller gör det för att jag har lust.
Biskvier ska du inte göra om du har bråttom. Och du kanske inte ska göra dem tillsammans med din 3-åring. Äta dem, det bör alla göra!
Här kommer receptet på mina biskvier. Choklad och citron är fantastiskt tillsammans!


Mina små biskvier, ca 36 mindre eller 20 stora

200g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor

smörkräm:
100 gram smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
1 citron, skalet och hälften av saften

doppa:
100 gram mörk choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skålla, torka och mal mandeln. Blanda den med siktat florsockret till en smulig massa.
3. Vispa sönder vitorna och tillsätt dem sedan. Arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Klicka ut eller rulla små bollar (lätt hand och florsocker i handen) och lägg på bakplåtspapper.
5. Jämna till kakorna och platta till dem lite lite.
6. Grädda mitt i ugnen ca 9 minuter.

7. Rör ihop smörkrämen och bred toppigt på de kalla kakorna (på den platta sidan som varit mot plåten)
8. Ställ in i kylen ett tag så kakorna stelnar. Under tiden smälter du choklad i ett vattenbad.
9. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks av choklad. Genast efter doppet gör du en lätt vridning så att den överflödiga chokladen rinner av.
10. Förvara kallt.

~

En biskvi kan man äta istället för dessert efter en god middag. Du kan göra biskvier och frysa dem, men tina dem gärna i kylen över natten för bästa resultat. Prova att variera smaken på smörkrämen!

Annons
Annons
Annons
Annons