I söndags gjorde jag dragen gris till middag.
Det är mycket uppskattat av precis alla när jag gör det. Smaken och konsistensen på köttet blir magisk!
Idag käkade jag leftovers från det till lunch, inte illa alls.
Jag har bloggat receptet förr, du får det här igen.
Att göra på mindre än 2 kg är ingen idé. Du kommer att förstå det sedan du gjort det.
Pulled pork
1,5-2 kg kilo karré, bog el. skinkstek av gris
½ dl olivolja
½ dl chilisås
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker eller muscovado
1 msk harissapasta
4-5 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk Tony´s krydda (en sorts Amerikansk grillkrydda utan glutamat)
smaka av med salt
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen och gnid in köttet noga med den.
Lägg i en ugnsfast form med lock som tål ugn.
Stek i ugnen ca 5-7 timmar och vänd köttet nån gång under tiden.
Se till att det inte blir torrt och om det b lir det så sätter du i lite vatten bara.
Annars tar du det lugnt alla dessa timmar och njuter av doften som sprider sig i köket!
Kolla om köttet är klart efter 5 timmar. Det ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det för att det ska rasa itu.
Om det är klart så tar du det i en annan form, sätter ugnen på 225 grader och har i ugnen ca 25 minuter för att få en fin färg och lite knaprigt på köttets yta.
Ta ut ur ugnen och dela köttet med två gafflar eller fingrarna.
Blanda med spadet ur grytan, så mycket som du vill ha. Smaka av!
Servera som Pita, Taco, Burrito, ”hamburgare” med ris, couscous eller vad du vill.
Sjuuukt gott!
~
♥