Fruitrolls, fruktremmar eller fruktläder.
Ja, fruktläder låter ju inte speciellt gott kanske så jag säger nog hellre fruit rolls eller remmar.
Barnen älskar dom.
Jag gör en test här hemma och låter dem äta minst en rem var per dag för att se om de håller sig friskare eller om det inte har nån inverkan.
Om du tänker dig hur koncentrerad frukten/bären blir när de torkar i ugnen så borde det ha inverkan positivt på immunförsvaret.
Och som vi vet så kan man ju energiboosta kroppen och proppa oss fulla med vitaminer så är vi är mer motståndskraftiga mot bakterier och virus.
Och det här säger jag bara inte för att säga det. Jag menar det verkligen.
De här remmarna är som godis.
Barn och vuxna älskar dom verkligen! Perfekt om du bestämt dig för att inte äta godis!
Det enda meckiga är väl just torkningen. Att hålla koll så de inte torkar för länge.
Jag gör dem ändå för det är SÅ värt det.
Passa på att göra fler plåtar samtidigt och byt plats på dem lite då och då i ugnen!
Receptet fanns i tidningen och ni får det här också.
Våra remmar är snart slut och näsorna snörvlar här hemma så jag ska göra mer idag.
Jag kommer göra apelsin/kanel och jordgubb/nektarin och kanske mango/hallon eller nån annan sort.
När du gör de här remmarna och vill använda kryddor så tänk på att allt blir väldigt koncentrerat i smakerna.
Raw Fruit Rolls, ca 20 remmar
__________________________________________________________________________
tid: 5 min + 5-8 timmar i ugn
Frukt är inte godis. Men det här är ändå det närmaste du kan komma.
Frukt eller bär, färska eller frusna
ev. lite honung eller agavesirap
exempelvis:
500g blåbär
1 lime, skalet
1 msk honung/agave
eller
500g hallon
½-1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk honung/agave
eller
400g jordgubbar
3 nektariner
1. Ta den frukten/bären du gillar och kör till en fruktpuré med mixerstav.
2. Lägg plastfolie (inte bakplåtspapper för då fastnar det gruvligt mycket!) på en ugnsplåt och häll purén på. Bred ut till ett jämnt lager, 2-3 mm tjockt.
3. Sätt in i ugnen med luckan lite på glänt (sätt en kniv eller nåt mellan) så fukten kan få komma ut.
4. Torka i ugnen på 40-45 grader 5-8 timmar tills fruktlädret är torrt men fortfarande mjukt. Det ska inte klibba eller kladda alls.
Torktiden beror på vilka bär/frukter du använder och hur mycket vätska de innehåller. Byt gärna plats på dem lite då och då i ugnen om du inte har varmluftsugn.
6. Skär eller klipp i remmar och förvara ihoprullade i burk med tätslutande lock.
7. Råkar du torka det för länge så smular du det och använder som strössel på frukosten, lunchsalladen eller mellanmålet!
~
♥