Idag käkade vi kebab med tzatziki samt en ljummen couscous med avocado och soltorkade tomater.
Mycket gott tyckte alla i familjen.
Här kommer ett recept och en bild från i somras med andra tillbehör.
Det blir inte så fina bilder när ljuset inte finns.
~
Kebab ca 12 spett, 4-6 pers
800 gram finmalen lammfärs eller nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ dl färsk koriander (eller torkad om du hellre vill det)
½ dl färsk persilja
5 myntablad
2 ekologiska ägg
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
salt
olja till pensling
Lägg spett i blöt ett bra tag, gärna en timme eller två, innan du ska grilla.
Lägg köttfärsen i en bunke.
Finhacka lök, vitlök, koriander, persilja och mynta eller kör det i en mixer.
Lägg lökhacket och alla andra ingredienser i köttfärsbunken och rör om till en smidig smet.
Forma ca 10 cm långa korvar trä upp dem på spett, tryck fast ordentligt.
Pensla med olja.
Grilla 3-4 minuter runt om.
Servera!
~
På bilden har jag gjort tzatziki, tomatsallad och grillad färskpotatis som tillbehör. Mycket enkelt.
♥