Annons
Annons

Bakad potatis

Annons MOBILE TOP

Det tar lite tid men är inget jobbigt att göra och en rätt som jag glömmer bort mellan varven.
Dessutom så gillar barnen det trots att det är potatis, som i vanliga fall inte är så populärt. De är mer pasta-ungar..
Måndagsmiddagen bestod av bakade potatisar med riven Krutrök, smör, Tonfiskröra, Bacon- & Gurkröra och knaperstekt bacon. Självklart kan man variera och ta vilken röra man än vill eller bara avnjuta potatisen med extrasaltat smör och gräddfil.

Bakad potatis

~

Bakad potatis, 4 port

6 stora bakpotatisar (jag räknar 1½/pers. och det brukar bli lagom)
Sätt ugnen på 200 grader.
Se till att potatisen är ren.
Stick ett par hål i varje potatis med en provsticka.
Sätt in i ugnen ca en timme. Folie är helt onödigt.
Klart!

~

Tonfiskröra

1 burk tonfisk i vatten
½ finhackad rödlök
½ röd paprika, hackad
1 röd chili eller några drag med chili explosion
lite pressad citron
flingsalt efter smak

Blanda allt i en skål.

~

Barnens milda baconröra

1 paket fintärnat knaperstekt och avrunnen bacon
ca 6-8 cm hackad gurka (utan kärnhuset)
färsk eller torkad basilika
flingsalt och svartpeppar från kvarnen efter smak

Blanda allt i en skål.

~

Tips!

Får du över potatisar som redan är bakade så dela dem på hälften, pensla lite olja på och grilla dem som tillbehör. Krydda efter att du grillat dem varma på snittytan med lite flingsalt och svartpeppar eller nån annan favoritkrydda.
Hur gott som helst!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons