Lingonmuffins med vit choklad, 12 st
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 dl vaniljyoghurt
100 g smält vit choklad (smält i vattenbad)
50 g smält smör
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
100 g lingon
50 g grovhackad vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 12 st muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Tillsätt yoghurt, smält choklad och smält smör och vänd runt försiktigt.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt mjölblandningen i smeten.
Vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
Lägg en sked muffinssmet i formarna, sen 10-12 lingon och den grovhackade chokladen. Sen ett varv med smet igen.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Muffinsen blir lite sega i mitten så grädda dem inte för länge!
~
Du kan givetvis ha andra bär istället för lingon, men tänk då på att minska på sockermängden som i det här receptet är anpassade på osötade lingon…
♥