Annons
Annons

En typisk måndagsrätt

Annons MOBILE TOP

Ledsen för bloggtorkan, det kommer säkerligen att hända igen men ambitionen är att det inte ska det.
Nu när jag bloggar ändå idag så vill jag passa på att skicka en stor kram och än en gång Grattis till den söta lilla pojken som kom till världen inatt!
Grattis Tove och Matte! ♥

Mina barn älskar korv i alla former. Min sambo också. Inte jag.
Jag gillar kryddiga köttiga korvar, typ lammkorven från Johan i Hallen som jag tog hem till charken på Hemköp.. Den är fantastisk! Eller salsiccian eller nån av de andra färska fina korvarna utan skräp i och med kötthalt på minst 96%. Saknar min chark!

Måste jag, och det måste jag ibland för deras skull, så äter jag Bastufalu. Alltså falukorv från Bastuträsk, eller Jokkmokkskorv.
Och helst tillsammans med nåt som gör att det inte smakar nåt av korven. Tex ”Korv i ugn”. Det kan man varierar allt efter smak och  vad man har hemma. Så här gjorde jag senast.
~
Korv i ugn

Korv i ugn

Falukorv
ajvar relish (stark)
philadelphia
dijonsenap
Boxholms gräddost

Slå på ugnen på 200 grader.
Skär korvringen i skivor, men inte helt igenom.
Lägg den i en ugnsform.
Bred ner i snitten, med en smörkniv, den fyllning du vill ha. I mitt fall ajvar, senap och philadelphia.
Skiva ost och stoppa ner i snitten.
Gratinera i ugn ca 15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.
Servera med potatismos och något grönt.

Korv i ugn rå

”Före”

Annons
Annons
Annons
Annons