Finns det nåt godare än många sorters kakor till fika?
Jag skulle lätt kunna förlika mig med tanken att det alltid ska vara minst 7 sorters kakor till fika när det kommer besök… Men så var det visst bara förr.
På en annan matblogg har jag hittat ett recept på bloggerskans farmors ”paradkakor”. Det är en kaka som påminner rätt mycket om Kubbar, men de är betydligt mindre i storleken och riktigt goda.
~
Farmors Höga berg, ca 20-25 st
2 ägg
1 kaffekopp socker
100 g smält smör
1 kaffekopp grädde
1 tsk bakpulver
1/2 tsk hjorthornssalt
vetemjöl tills degen blir fast, ca 6-8 dl
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda allt till en fast deg.
Rulla runda bollar, ca 5 cm i diameter.
Rulla i pärlsocker, men låt botten vara utan pärlsocker.
Lägg på en plåt på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10-12 min tills de fått fin färg!
~