Annons
Annons

Idag blev det sill!

Annons MOBILE TOP

Men herregud så gott det är (vuxenpoäng?) och vi äter det alltför sällan!
Alltid tänker jag att vi ska äta sill till middag, men det blir liksom aldrig av. Underbar snabbmat är det också, skruva av locket bara om du inte gör egen inläggning.
Idag är jag totalt opretto och kör på dessa

Silltallrik

Fransk löksill
Senapssill
Midsommarsill -alla från Abba.
Kokta ägg såklart, från min gamla klasskompis i Istermyrliden utanför Bureå. Godast! Nu syns det på äggulan att hönorna är ute och käkar gräs och trivs. Kolla färgen!
Skivade tomater, gräddfil och lite sallad. Klarrt!

Ni kan få recept på den goda couscous-salladen idag. Den är god som den är ensam med ett gott bröd, till grillad fisk, kött eller kyckling. Kommer här utan bild.
~

Suss Couscous sallad 2-3 pers

Koka 2 portioner couscous enligt anvisningar på paketet men tillsätt en kycklingbuljongtärning eller ett par msk kycklingfond i kokvattnet.
Låt svalna.
Under tiden hackar du grönsakerna som ska i.

5 soltorkade tomater i strimlor
1 urkärnad tomat i tärningar
3 salladslök eller några cm purjolök finhackad
en ordentlig näve färska spenatblad
100-150 gra fetaost, smulad
en näve färsk persilja, finhackad
en skvätt oliv- eller rapsolja
salt
svartpeppar från kvarn

Blanda.
~

Nu ska jag iväg på Zumba på Friskvårdskompaniet. Har du inte testat så gör det!
Hur kul som helst och jobbigt!

Annons
Annons
Annons
Annons