Det här receptet kommer hemifrån Glommers och ursprungligen från Harriet, min mormors syster.
Det finns säkert lika många recept på Riddarkaka som det finns tanter, men den här är så klart den godaste tycker jag 😉
~
Harriets Riddarkaka, en långpanna
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 gram smält smör
Vispa ägg och socker poröst.
Vänd ner de övriga ingredienserna.
Häll i en långpanna med bakplåtspapper och bred försiktigt ut i ett jämnt lager.
Grädda i 200 grader 15 minuter.
Under tiden gör du glaseringen.
Glasering:
75 gram smör
2 dl strösocker
1½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokosflingor
Blanda allt i en kastrull och koka upp. Sjud sedan i 5 minuter.
Häll glasyren över den gräddade kakan. Bred ut jämnt.
Grädda ytterligare 8-10 minuter.
~
/Suss