Min dröm, eller en av dem, är att ha en egen Italiensk Barbeque på gården.
Jag vet nästan hur den ska se ut och fungera.
Min pappa bygger för fullt på en Rysk BBQ i deras stuga ( fråga inte mig vad skillnaden är men han envisas med att kalla den rysk) så det blir intressant att se hur den funkar. Även bra för mitt framtida bygge!
Tills vidare får jag nöja mig med pappas, om/när den blir klar, och med vår vanliga ugn.
Den här degen kommer från Leilas ”One more slice”.
~
Här kommer det en bild sen men mitt bildprogram vill inte samarbeta idag..
Basic pizzadeg, 4 stora pizzor
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2-6 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet.
Tillsätt socker, salt och olja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin ca 10 minuter tills den är elastisk eller en bra stund längre för hand.
Strö över lite mjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 250 gradre.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Tomatsås brukar jag koka ihop av :
en finhackad och mjukstekt lök
två vitlöksklyftor
två burkar krossade tomater el mogna tomater
en skvätt citron el balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
en nypa socker eller lite honung
färsk timjan, oregano eller andra örter
~
Idag hade vi tomatsås, Mozzarella och Italiensk salami ”Ventricina Piccante” (barnen hade rökt skinka). Önskar jag hade haft hemma lite ruccola eller färsk basilika men det hade jag inte.
Men mer än så behövs inte. Så gott!