foto: Jesper Berglund
..kommer från Olanders!
Pris:
28:- äta där eller ta med
Bullen i semlan är helt klart den hittills bästa. Lagom i allt, tuggmotstånd, storlek och kardemummasmak.
Grädden var osötad och smakade bra. Mängden grädde kändes till en början för stor men på det hela var det precis rätt.
Mandelmassan är oxå den bästa hittills. Den smakade mycket bra där man tydligt kunde känna de större mandelbitarna. Smaken på mandelmassan var inte så kraftig vilken gjorde att den stora mängden inte slog ut någon annan smak, man kunde urskilja bulle från mandelmassa vid varje tugga!
Detta är i särklass den bästa semlan hittills. Locket var stort så man fick ta flera tuggor innan det uppätet.
På minussidan -det var lite för mycket florsocker på locket och semlan var nästan lite stor.
Stor? Men vad gör det, dela den o ta nästa halva när du är sugen!
Betyg: 4/5.
~
Jag frågade Jesper om mandelmassan var hemlagad, och det kunde han inte svära på men mest troligt trodde han det. Och är fallet så så är ju bara det plus i kanten!
Inte för att jag fattar varför man använder köpes på ett konditori men…de kanske har sina skäl. Skulle vara spännande och veta varför.
Ja, det är ju bara att gratulera Sten Sture Olander som hittills har den bästa semlan.
Trevlig helg!
//Suss