Annons
Stina Wollter på scenen tillsammans med Micke Olsson Wollter. Foto: Ulf Johansson

Stina Wollter klar för återkomst i Skellefteå – första program släppt inför kommande berättarfestival

KULTUR Stina Wollter gör comeback på Berättarfestivalen i höst, tillkännager arrangörerna. Nu har också en första version av årets program släppts, fylld med berättarupplevelser i hela kommunen.

Annons

Aktivisten, konstnären och sångerskan Stina Wollter gästade även Skellefteå under den senaste upplagan Berättarfestivalen, men restriktionerna gjorde att publikantalet fick begränsas. I oktober kommer en ny chans att få uppleva artisten och berättaren.

Festivalen gör nu premiär i kulturhuset. Robert Herrala, avdelningschef vid Nordiskt Berättarcentrum som är huvudarrangör av festivalveckan, berättar om årets fokus.

– Att flytta in i Sara kulturhus förpliktigar. Vi vill erbjuda både bredd och fördjupning i angelägna ämnen. Därför har vi i år sökt särskilt efter program som kommenterar världen och samhället ur ett kvinnligt perspektiv, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Även om festivalen för första gången flyttar in i kulturhuset är grundtanken intakt: att förmedla berättarkraft och lyssnarglädje på en mängd olika orter, i hela kommunen.

Många lokala arrangörer bidrar också till programmet, som brukar omfatta långt över hundra aktiviteter utspridda under veckan. En första version av programmet finns här.

Annons
Annons
Annons
Annons