Käkar man inte bara till midsommar…utan även till jul!
~
Silltårta med anjovis, ca 8 portioner
200 g kavring
75 g smält smör
fyllning
3 blad gelatin
1 ½ dl grädde
1 ½ dl gräddfil
2 msk finhackad gräslök
1 dl fint strimlad purjolök
1 dl fint tärnad matjessill
6 st ansjovisfiléer, hackade
1 dl äppeltärningar
garnering
10 st ansjovisfiléer
1 st liten rödlök
4 st kokta ägg
1 st lime
ruccolasallad
Lägg gelatinbladen i vatten.
Smula brödet i matberedare med kniv, men inte alltför fint.
Smält smöret och blanda med brödet.
Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Låt stå svalt en stund.
Gör i ordning fyllningen.
Vispa grädden och blanda med gräddfil, gräslök, purjolök, sill, ansjovis och äpple.
Tillsätt smält gelatin och smaka av med salt och peppar.
Häll i formen och jämna till.
Låt stå kallt ett par timmar.
Garnera strax innan serveringen med ansjovis, ägghalvor, äpple, rödlök, sallad och tunna skivor av lime eller citron.
Tips!
Om du vill kan du byta ut sillen mot tonfisk. Gott!
~
//Suss
//Suss