Annons
Ica-handlaren Peter Jonsson och butikschefen Alexander Björk inne på Kvantum i Skellefteå. Foto: Magnus Lindkvist

Skelleftebutik får fint branschpris: ”Jättekul vi fick dra längsta strået”

NYHETER Ica Kvantum i Skellefteå är Årets butik i Norrland. Branschpriset delades ut på Dagligvarudagen i Umeå på tisdagen och butiken slåss nu om Sverigetiteln.

Annons

Dagligvarudagen är ett sätt för branschfolk i dagligvaruhandeln att mötas, nätverka och låta sig inspireras, och en uppladdning inför den stora Dagligvarugalan som hålls i Stockholms stadshus den 14 november.

På galan ska Sveriges bästa butiker utropas i olika kategorier och inför detta hålls regionfinaler inom ramen för Dagligvarudagen, som besökte Umeå på tisdagen. Där presenterades de bästa norrländska butikerna som nu går vidare till riksfinal.

Annons

En av dem, butiken som utsetts till Årets butik i Norrland, är Ica Kvantum i Skellefteå.

– Det känns jättekul att vi fick dra det längsta strået. Det finns ju massor av butiker i Norrland och många är jättebra, säger butikschefen Alexander Björk.

– Det är ett kvitto på att vi göra rätt grejer. Vi försöker vara lyhörda och hela tiden förbättra oss. I fjol kunde vi bygga ut butiken och utveckla vårt sortiment utifrån de synpunkter som kunderna haft. Men vi kan alltid bli bättre, fortsätter han.

Annons

Utöver att vinna det finaste regionpriset 2024 blev de också nominerade i kategorin Årets delidisk, men i den vann butiken Duå i Umeå. Kvantum slåss nu om titeln Årets butik i Sverige mot regionvinnarna i Svealand och Götaland.

– Vinnarna i Norrland är de första att presenteras så vi får se vilka motståndarna blir. Det är säkert superfina butiker så konkurrensen lär bli stenhård, säger Alexander.

Han är glad för norrlandstiteln oavsett hur det går och tacksam till medarbetare och kunder som möjliggjort utmärkelsen.

Alla vinnare på Dagligvarudagen Norrland

Dagligvarudagen och Dagligvarugalan anordnas av branschtidningen Fri Köpenskap som också utser de vinnande butikerna i respektive kategori. Av finalisterna i Norrland blev det:

Årets butik
Stora Coop Tomtebo, Umeå
Ica Maxi Östersund
Ica Kvantum Skellefteå (Vinnare)

Årets frukt- och gröntavdelning
Ica Maxi Östersund (Vinnare)
Coop Pajala
Coop Loet, Luleå

Årets mejeri- och juiceavdelning
Stora Coop Ersboda, Umeå (Vinnare)
Ica Supermarket Strömsbro, Gävle
Ica Kvantum Fjällbacken, Gävle

Årets dryckesbutik
Ica Supermarket Porsön, Luleå (Vinnare)
Ica Nära Berghem, Umeå
Ica Supermarket Strömsbro, Gävle

Årets fiskavdelning
Stora Coop Örnsköldsvik
City Gross Sundsvall (Vinnare)
Ica Maxi Bollnäs

Årets Delidisk
Duå, Umeå (Vinnare)
Stora Coop Storheden, Luleå
Ica Kvantum Skellefteå

Källa: Fri Köpenskap

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons