Annons
Foto: Arkivbild

Krossade rutor, fylla och bränder – utredning om mordbrand inledd

NYHETER Polisen har inlett en utredning om mordbrand efter att byggnader eldhärjats i Ursviken under helgen. Inne i Skellefteå har det bland annat även skett två fall av skadegörelse.

Annons

Strax efter midnatt, natten mot lördag, nåddes polisen av uppgifter om en berusad man som ska ha kört bil på Anderstorp. Han anträffades en stund senare och fördes till polisstationen för tillnyktring.

Polisen har omhändertagit hans bilnycklar samt upprättat en anmälan om rattfylleri.

Senare vid tretiden kontaktades polisen efter att någon kastat en sten genom en fönsterruta på Sunnanå. En patrull kom till platsen, undersökte skadorna och pratade med personerna där. En anmälan om skadegörelse har gjorts.

”Det finns ingen misstänkt i nuläget”, uppger polisen senare på morgonen, på sin sajt.

Annons

Även på söndagen ska en ruta ha krossats, till ett bostadshus på Anderstorp. Den ska ha krossats utifrån och i det här fallet innefattar polisens anmälan både skadegörelse och olaga hot. Den/de som bor på adressen har hörts.

I helgen har det också brunnit i Ursviken. Under natten mot söndag ryckte räddningstjänsten ut till ett bostadsområde där det brann på två ställen efter samma gata. Enligt Norran är det ett garage och ett förråd som har förstörts.

Ingen person ska ha skadats fysiskt men förstörelsen av egendom gör att polisen utreder händelsen som mordbrand. En anmälan har upprättats och brandplatserna kommer att undersökas av polisens tekniker.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons