Annons
Thomas Norström vid Skellefteå Orienteringsklubb som arrangerar tävlingen. Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

Dags för årets skitigaste löpning: ”Gott hopp om många deltagare”

SPORT Simning i lera, branta backar och lite bergsklättring – det är vad terrängloppet Utmaningen erbjuder när det går av stapeln den 7 september.

Annons

Terrängloppet Utmaningen har blivit känt som Skellefteås kanske skitigaste terränglopp där man som deltagare inte får vara rädd för att smutsa ner sig och bli genomblöt. Precis som tidigare år äger loppet rum på Vitberget och precis som tidigare kommer bansträckningen att vara delvis ny.

– Vissa saker är sig lika, som simhålet på myren. Det blir också lite bergsklättring vid Boda Borg och ett par olika varianter när det gäller att ta sig ner och upp för Vitberget, säger Thomas Norström på Skellefteå Orienteringsklubb som arrangerar loppet.

Annons
Så här kan det se ut under Utmaningen som arrangeras i Vitbergsterrängen. Foto: Karl Gustafsson / Arkivbild

Flera lopp

Utmaningen brukar dra ungefär 250 deltagare och Thomas Norström hoppas att man ska kunna locka lika många i år. Enda orosmolnet är det faktum att det äger rum tre andra motionslopp i Skellefteå samma dag.

– Vi har ju kört samma helg i alla år så det är lite oturligt att tre andra lopp också lagts just den här helgen. Men det är en bit kvar till anmälningsstopp så jag har gott hopp om många deltagare, säger Thomas Norström.

Artikeln är en del av Megafonen 21/8 – 2024. Läs hela tidningen här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons