Annons
Matti Kylävainio, vd på Keitele Group, Ilka Kylävainio, koncernens grundare och Örjan Kallin, ny vd på Renholmen. Foto: Pressbild

Företag tar hem jätteaffär – nu ska fler anställas: ”Är glada och stolta”

NÄRINGSLIV Renholmen har landat en av de största affärerna i företagets historia och kommer nu att anställa fler.

Annons

I april presenterades rekryteringen av branschprofilen Örjan Kallin som ny vd på Renholmen och nu kommer nästa nyhet från Byskeföretaget, som är en leverantör till såg- och vidareförädlingsindustrin.

Det är en av de största affärerna i bolagets historia. Finska Keitele Group investerar i ett modernt justerverk till koncernens största sågverk i Keitele – en satsning på cirka 450 miljoner kronor – och Renholmen är den största kontraktspartnern.

Vi är glada, stolta och tackar för förtroendet att få leverera en högkapacitetsanläggning med den senaste tekniken till Keitele, säger marknadschef Bernt-Ove Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Företagen har ingått stora affärer förut och Matti Kylävainio, vd på Keitele Group, anser att Renholmen erbjuder effektiva och pålitliga lösningar.

– Vi gillar passionen för förbättrad produktivitet och professionell service genom hela inköpsprocessen, säger Matti Kylävainio.

Företaget ska växa

För Renholmen innebär affären att man kan fortsätta sin expansionsresa och anställa fler. Just på justerverkssidan är detta den absolut största ordern i bolagets historia.

– Vi kommer att behöva förstärka genom hela företaget – konstruktörer, automationkunniga, servicepersonal och projektledare för att nämna några, berättar Bernt-Ove Andersson.

Annons

Det nya justerverket ska byggas i anslutning till det befintliga på sågverket så att produktionen kan fortsätta med minimala begränsningar under byggtiden. Montage inleds i maj 2025 och arbetet ska bli färdigt under 2026.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons