Annons
Viktoria Hallmans, valsamordnare på Skellefteå kommun. Foto: Jonatan Stålhös

Skellefteå ges EU-stöd för att höja valdeltagande i juni: ”Väldigt glad”

NYHETER Skellefteå kommun har beviljats 60 000 euro från Europaparlamentet för att marknadsföra det kommande EU-valet och göra det lättare för personer att rösta.

Annons

För att få ännu fler att rösta i valet till Europarlamentet har Skellefteå kommun ansökt om EU-pengar till att marknadsföra och tillgängliggöra möjligheten.

För detta har kommunen beviljats 60 000 euro, motsvarande drygt 670 000 kronor, som kommer användas för att nå förstagångsväljare, människor med funktionsnedsättningar, nyinflyttade och personer födda i andra länder. Det kommer ske genom nedanstående insatser.

Annons

Mobila röstmottagningar som kommer göra stopp i byar runt om i Skellefteå kommun.
Valambassadörer som kan informera om valet och svara på frågor på platser där målgrupperna finns, exempelvis skolor, sportevenemang och kaféer.
Informationsfilmer och informationstexter för publicering och annonsering på Youtube och sociala medier.
Intervjuer med Sveriges ledamöter i EU-parlamentet med fokus på hur de jobbar i frågor som berör Skellefteå kommun. Aktiviteten sker i samarbete med Europe Direct Västerbotten.

Annons

I Sverige hålls valet den 9 juni. I EU-valet 2019 låg valdeltagandet i Skellefteå kommun på 53,39 procent och i år är målet att komma upp i minst 60 procent.

– Jag är väldigt glad att vi gör de här viktiga satsningarna och har beviljats pengar från Europaparlamentet, säger Viktoria Hallmans, valsamordnare på Skellefteå kommun, i ett pressmeddelande.

Viktoria Hallmans berättar mycket mer om Skellefteå kommuns arbete inför valet här.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons