Annons
Baserat på pressmeddelande
Elisabeth Karlsson, ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Foto: Linn Johansson

Ny hälso- och sjukvårdsdirektör är utnämnd: ”Glada att hon tackat ja”

NYHETER Elisabeth Karlsson har utsetts till ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten. Det uppger regionen i ett pressmeddelande.

Annons

Efter att ha varit tillförordnad i rollen blir Elisabeth Karlsson fast hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten från den 4 mars. Uppdraget sträcker sig fram till den 30 november 2025.

– Elisabeth är den starkaste kandidaten i rekryteringsprocessen och har därför fått frågan om hon kan tänka sig att ta sig an det ordinarie uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör över en längre tid framåt. Jag och övriga ledningen är väldigt glada över att hon tackat ja, säger regiondirektör Tommy Svensson i pressmeddelandet.

Annons

”En god ledare”

Elisabeth Karlsson har en lång erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvården i Västerbotten, bland annat som verksamhetschef för Cancercentrum och som områdeschef för delar av den specialiserade sjukhusvården. Sedan hösten 2023 har hon haft rollen som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Elisabeth är en god ledare och har gjort ett väldigt bra jobb under den tid hon fungerat som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Det känns mycket positivt att vi kan fortsätta att bygga vidare på detta och att vi inte tappar fart i lednings- och utvecklingsarbetet, säger Tommy Svensson.

Annons

Elisabeth Karlsson ser fram emot att leda hälso- och sjukvården en längre period än vad hon planerade till en början.

– Jag trivs och blir kvar ett tag till och jag tycker att vårt samarbete inom ledningsgruppen fungerar bra. Det viktigaste att hantera är förstås tillgängligheten och ekonomin. Om vi lyckas erbjuda våra patienter vård i rätt tid, på rätt plats och på rätt sätt, då kommer vi kunna förbättra tillgängligheten och ekonomin. Det finns en massa frågor som samverkar och är viktiga här, bland annat att minska beroendet av inhyrd personal, att stärka ledarskapet, förbättra arbetsmiljön för medarbetare och chefer och att se över arbetstider, säger hon.

Annons

På frågan om vad som är viktigast i hennes ledarskap svarar Elisabeth Karlsson:

– Att lyfta medarbetarna och cheferna inom hälso- och sjukvården och allt bra som görs i verksamheten. De gör skillnad för människor varje dag, säger hon.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Region Västerbotten
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons