Annons
Sponsrad artikel
Jonas Bjurman, Bilinorr, Johan Sundbom, Maskincenter Nord och Matias Karlsson, WM Bil, ser alla fram emot att finnas i samma hus på Solbacken. Vi tror på bra synergier”, säger Jonas.

De storsatsar på Solbacken: Större lokaler, ny bilhandlare och nya märken • ”Blir bra synergier”

ANNONS Bilinorr bygger om och ut, WM Bil flyttar in och Maskincenter Nord gör plats för Arctic Cat. Det händer mycket i motorhuset på Solbacken just nu. “Vi tror på bra synergier”, säger Jonas Bjurman, platschef på Bilinorr.

Toyota-handlaren Bilinorr och Yamaha Center har länge samsats med BMW-handlaren Bavaria Bil i det gemensamma huset längs E4 på Solbacken i Skellefteå. När Bavaria ville flytta ut för att bygga en egen anläggning öppnades dock nya möjligheter för de övriga verksamheterna.

– Vi på Toyota har varit trångbodda och ville satsa, så vi har flyttat till den del som Bavaria hade och samtidigt utökat med 300 kvadratmeter, berättar Jonas Bjurman, platschef på Bilinorr.

Toyotaförsäljaren Bilinorr har nu större lokaler som inretts med Toyotas senaste inredning.

I samband med flytten har de även bytt golv, innertak, belysning och fasadskyltar.

– Vi inreder med Toyotas senaste koncept. Det blir ett stort lyft för oss, säger Jonas som också ser positivt på att de får mer plats på verkstaden, kommer närmare servicekunderna och kan visa upp fler transportbilar.

Köper och säljer begagnat

I den yta, i mitten av huset, som Toyota tidigare höll till i flyttar nu WM Bil in. De fanns tidigare i en lokal på Tjärn där de sålt begagnade bilar sedan millennieskiftet.

– Det finns flera fördelar här. Lokalen är större, ljusare och fräschare än tidigare, samt att det kommer att vara en större genomströmning av folk. Det krävdes heller inga ombyggnationer, berättar Matias Karlsson, ägare av WM Bil.

WM Bil köper och säljer begagnade bilar, ofta de som är 2-4 år gamla, men även äldre.

Även Bilinorr säljer begagnade bilar – men de tror inte att de kommer att kannibalisera av varandra.

– Nej, tvärtom så tror vi att det kommer att gagna oss båda att vi ligger vägg i vägg, säger Matias som berättar att deras huvudsakliga utbud består av före detta tjänstebilar som är 2-4 år gamla – till stor del Audi, Volkswagen och Volvo.

– Vi köper även in bilar upp till 8 år, max 17 000 mil, eller äldrer bilar med låga mil, samt byter in alla bilar, säger han.

Satsar på fler märken

I andra änden av huset håller Yamaha Skellefteå och Maskincenter Nord till. I och med förändringarna i huset har de fått ytterligare 120 kvadratmeter att förfoga över. Här kommer – förutom Yamahas ordinarie utbud av motorcyklar, båtar, snöslungor och andra fritidsprodukter – även snöskotrar och elmopeder från varumärken som Arctic Cat och Segway att finnas.

– Det känns superkul att få möjlighet att satsa på en större yta, det är efterlängtat för oss, säger Johan Sundbom, platschef på Yamaha och Maskincenter.

En nyhet hos Maskincenter Nord är att de nu även säljer Arctic Cat.

Även han är glad över de nya grannarna WM Bil.

– Verkligen. De är en etablerad firma med gott rykte. Jag är övertygad om att det här kommer att bli bra, säger Johan.

Än pågår vissa ombyggnationer i huset, men alla tre verksamheter är i full gång och dörrarna står öppna.

– Det här blir ett riktigt trevligt hus med nybilsförsäljning, begagnat och fritidsmaskiner på samma ställe. Vi önskar alla varmt välkomna, säger Mattias.

Bilinorr Toyota

0910 – 71 44 00
Bilinorr.se

WM Bil

0910-77 99 69
wmbil.se

Yamaha Center /
Maskincenter Nord

0910-71 44 20
maskincenternord.se
yamahaskelleftea.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Bilinorr, WM Bil och Maskincenter Nord.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons