Annons
Sponsrad artikel
Meliha Salgut trivs på Stora Coop Sörböle. ”Du får träffa många olika människor varje dag, och vara kreativ i arbetet när det uppstår nya saker att lösa. Dessutom finns det goda möjligheter att utvecklas och klättra inom företaget för den som vill det”, säger hon.

Stora Coop Sörböle söker 20 personer att anställa i sommar: ”En bra väg in i arbetslivet”

ANNONS Ett sommarjobb på Stora Coop Sörböle är inte bara ett arbete för sommaren. Ofta leder det till fortsatt extrajobb och inte sällan till en fast anställning. “Om du har driv och vilja så finns alla möjligheter”, säger Meliha Salgut.

Stora Coop Sörböle är en stormarknad med över 100 anställda. På sommaren behöver den ordinarie personalen ha semester, varav ett 20-tal vikarier behövs för att fylla upp. Förutom att det är ett varierande och utvecklande arbete, finns även goda chanser till extrajobb efter sommaren och så småningom fast anställning.

– Det är verkligen ett bra sätt att få in en fot i branschen, berättar Susanne Rindelöv, stormarknadschef.

Över 100 personer jobbar på Stora Coop Sörböle i Skellefteå. Till sommaren behöver butiken cirka 20 sommarvikarier, som har goda chanser till fortsatt jobb efter sommaren om de önskar.

Personal behövs för alla olika positioner inom butiken vilket gör att det finns något som passar de flesta. Det kan röra sig om till exempel att sitta i kassan, arbeta i förbutiken, i delikatessen, som plockare eller som chaufför. Förutom att du behöver ett körkort för att vara chaufför krävs inga särskilda förkunskaper för de andra sommarjobben.

– Vi ser gärna att du är över 18 år, glad och positiv – men förutom det behöver du inte ha tidigare erfarenhet från handeln. Vi lär dig allt du behöver kunna här, säger Susanne.

Trivs bra

Meliha Salgut började som sommarjobbare på Coop Bygg och Stora Coop när hon var 18 år. Nu har hon fast arbete som varuområdesansvarig på kolonial.

– Det var ett superbra sommarjobb där jag fick prova på många olika saker. Sedan fortsatte jag att ta extrapass och nu har jag fast jobb här, berättar hon.

Meliha Salgut.

Att det är ett omväxlande arbete är vad hon främst lyfter fram som anledning till att hon trivs så bra.

– Du får träffa många olika människor varje dag, och vara kreativ i arbetet när det uppstår nya saker att lösa. Dessutom finns det goda möjligheter att utvecklas och klättra inom företaget för den som vill det, säger hon.

Dessutom finns det goda möjligheter att utvecklas och klättra inom företaget.

En annan som också startade som sommarjobbare är Mathilda Widmark. Hon gjorde sin första sommar 2012 och fick fast jobb 2013. Sedan dess har provat på nästan alla avdelningar innan hon blev onlinechef för några år sedan – och nyligen utsedd till driftsupportchef, vilket är näst högsta chef i butiken.

– Om man vill utvecklas så finns verkligen den möjligheten, och om jag inte hade tagit det där första sommarjobbet hade jag nog inte varit här idag, säger Mathilda.

Är aldrig ensam

Hon trivs bra med arbetsgruppen och att den ena arbetsdagen aldrig är den andra lik.

– Vi hjälps alla åt med att lösa de utmaningar som uppstår. Man är aldrig ensam i sitt arbete, speciellt inte som sommarvikarie.

Susanne Rindelöv, stormarknadschef, och Mathilda Widmark, driftsupportchef, startade båda sina karriärer på Coop som sommarjobbare.

Även Susanne Rindelöv, som nu är stormarknadschef, började med ett sommarjobb som 16-åring. Sedan dess har hon sett många sommarvikarier växa som personer inom butikens väggar.

– Oavsett om det är en person som väljer att fortsätta hos oss eller inte så är ett sommarjobb en bra skola för att bygga sitt cv och skaffa erfarenhet. Vi ger alltid en ordentlig introduktion, och det finns alltid någon att fråga, säger hon.

Så söker du jobb

Den som är intresserad av att jobba på Stora Coop Sörböle i sommar ska skickar ett e-postmeddelande till Susanne där du bifogar ditt cv och skriver några rader om varför du vill jobba hos dem.

– Vi ser fram emot att just du ska komma och jobba hos oss, säger Susanne.

Vill du jobba på Stora Coop Sörböle i sommar?

Skicka ett e-postmeddelande till Susanne.Rindelov@coopnord.se med dina kontaktuppgifter, cv och ett kort personligt brev där du berättar om varför du vill jobba där i sommar.

Frågor om sommarjobbet kan också ställas direkt till Susanne Rindelövvia 0910-58 38 11 eller Susanne.Rindelov@coopnord.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Stora Coop Sörböle.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons