Annons
Tomas Teglund (S), ordförande i nämnden för support och lokaler. Foto: Arkivbild / Patrick Degerman

Slutsats i nämnd – kommunen bör köpa del av Folkets hus-fastighet

NYHETER För att säkra tillgången till skolmat i Ursviken borde Skellefteå kommun köpa köket och matsalen i Klemensnäs Folkets hus. Det föreslår nämnden för support och lokaler.

Annons

Skellefteå kommun hyr redan matsalen och köket för att kunna servera mat till elever på Ursviksskolan, men ventilationen i köket är inte dimensionerad för det.

Köket är inte konstruerat för att hantera mängden mat som tillagas där och därför behövs en ombyggnation om ytorna ska fortsätta användas på samma sätt, enligt ett föreläggande från bygg- och miljönämnden.

Annons

Support och lokaler bedömer å sin sida att det finns ett fortsatt, långsiktigt behov av dem. Att arbetet bör genomföras och att Skellefteå kommun därför borde förvärva en del av fastigheten.

– Vi gör det här för att säkra maten till skoleleverna i Ursviken, säger Tomas Teglund (S), ordförande i nämnden, i ett pressmeddelande.

Alternativet skulle vara att låta hyresvärden sköta ombyggnationerna och reglera hyran utifrån de åtgärder som görs, men både Klemensnäs Folkets hus och Support och lokaler anser att detta blir bättre.

Annons

Den totala kostnaden för Skellefteå kommuns köp och efterföljande arbete bedöms landa på 20 miljoner kronor. Förslaget går vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons