Annons
Foto: Arkivbild

Under helgen: Rattfyllor, offentligt lättande på trycket och brandlarm

NYHETER Två personer misstänks för rattfylleri och en tredje för förargelseväckande beteende efter helgen i Skellefteå. Polisen har även utrett en olycka på Kanalgatan, bland annat.

Annons

Under fredagskvällen satte polisen stopp för ett misstänkt rattfylleri. Bilen stoppades i Skellefteå vid halv sju-tiden och kvinnan bakom ratten blåste positivt.

Ytterligare provtagning har genomförts och polisen har upprättat en anmälan.

Senare, strax före klockan nio, larmades SOS om en brand i ett flerbostadshus på Sjungande Dalen. Det var rökspridning i trappuppgången då, från en av lägenheterna, och båda vädrades ut när räddningstjänsten kom dit.

Annons

Det är oklart vad som började brinna i lägenheten men ingen person ska ha kommit till skada. Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

Senare under natten, en dryg timme efter midnatt, inträffade en olycka i centrala stan. Enligt polisen ska en person ha cyklat in i en bil på Kanalgatan. Det är oklart om personen behövt uppsöka vård.

Polisen kom dit och kunde konstatera att det inte förelåg någon misstanke om brott.

Annons

Det blev en annan historia dagen därpå, när en bil stoppades i en kontroll på Solbacken under förmiddagen. När polisen kontrollerade nykterheten blåste föraren positivt så mannen medtogs för vidare provtagning.

Efter att ha förhört honom har polisen upprättat en till anmälan om rattfylleri.

Ytterligare en person, en ung kvinna, misstänks för brott i helgen. Under natten mot söndag ska kvinnan ha ertappats med att urinera offentligt i Skellefteå centrum, vilket resulterat i en polisanmälan om förargelseväckande beteende.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons