Annons
Josefine Lohman är föreningsutvecklare på Skellefteå AIK Friidrott. Hon jobbar med arrangemanget tillsammans med föreningens Emelie Engström. Foto: Privat

Nytt motionslopp ser dagens ljus – kombineras med familjeaktiviteter i Stadsparken: ”En riktig folkfest”

HÄLSA I juni anordnas Guldloppet – ett nytt motionslopp där deltagarna får uppleva olika sidor av Skellefteå. Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang i stan.

Annons

Det kommer gå att springa i lag eller individuellt, som vuxen eller som barn. Det nya motionsloppet går av stapeln på lördag den 1 juni och får start och målgång nedanför Stadsparken, intill älven.

Det är ett strategiskt valt datum efter vårsäsongen med Broarna runt.

– Man kan ha Broarna runt som träning inför Guldloppet, säger Josefine Lohman vid Skellefteå AIK Friidrott som arrangerar det hela.

Annons

I Guldloppet, som namnet blir, kommer det att anordnas lopp på sex respektive tolv kilometer. Meningen är att det ska bli ett återkommande event som låter deltagarna uppleva Skellefteå, dess historia och vart staden är på väg, vilket styr valet av rutt.

– Tanken är att dra om banan mellan åren så att man får uppleva olika delar, berättar Josefine.

När man har sprungit färdigt kan man ha picknick nere vid älven.

I år leder löpturen genom Bonnstan, förbi Landskyrkan, till Medlefors och tillbaka via Rovön och strandpromenaden, med ett avsteg vid bygget av Karlgårdsbron.

– De som springer den längre distansen får då köra två varv. Det kommer även att vara ett barnlopp under dagen och massor av aktiviteter i Stadsparken, något för hela familjen, så att det här kan bli en riktig folkfest, säger Josefine.

Annons

Anmälan är förknippad med en kostnad för vuxna deltagare men efter loppet ska arrangörerna ge tillbaka i form av en goodiebag till individuella löpare och en fikakorg till varje lag. Efter barnloppet kommer också glassbilen.

– Så när man har sprungit färdigt kan man ha picknick nere vid älven, säger Josefine.

Skellefteå AIK Friidrott hoppas komma upp i 300 deltagare nu under första året och att Guldloppet ska växa kommande år.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons