Annons
En rendering av hur anläggningen kan komma att se ut. Illustration: Skoog arkitekter

Ny anläggning byggs i Skellefteå – ordern värd 130 miljoner för NCC

NÄRINGSLIV NCC för förtroendet att bygga en ny terminal- och kontorsanläggning i Skellefteå, åt transportföretaget DB Schenker. Ordern är värd cirka 130 miljoner kronor.

Annons

Komplexet ska uppföras på en 55 000 kvadratmeter stor fastighet på Site East, industriområdet som skapas i närheten av Northvolt. DB Schenker är på Svedjevägen i dag men planerar att flytta all verksamhet i Skellefteå.

– Det har varit centralt i detta projekt att åstadkomma ett reducerat klimatavtryck i terminalbyggnaden så att vi kan leverera enligt våra hållbarhetsmål. Vi ser fram emot att samarbeta med NCC och deras stöd med att bistå oss med val av klimatreducerande insatser, säger Viktor Strömblad, Head of Land Transport på DB Schenker, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att bestå av två byggnader: en med terminalhall, markhall, paketbilshall samt kontor och en annan med sprinkler- och miljörum. Markarbetena ska inledas i mars och byggnationen senare under våren.

Annons

För entreprenören NCC som ska utföra arbetet uppgår ordervärdet till omkring 130 miljoner kronor. Alltsammans beräknas stå färdigt i maj 2025.

– Det är kul när vi får samarbeta och bidra med kompetens från flera affärsområden inom vår verksamhet i ett projekt. Vi ser vår lokala närvaro som en självklar förutsättning för att kunna hantera stora entreprenader som denna och samtidigt leverera enligt DB Schenkers högt uppsatta miljö- och hållbarhetsmål, berättar Johan Jarl, projektutvecklare på NCC Building Sweden.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons