Annons
Sponsrad artikel
Genom ett samarbete med Care of Nord i Skellefteå så kan Narva Åderbråckscenter utföra behandlingar på plats i Skellefteå. Sjuksköterskan Annika Ögren från Skellefteå är en av dem du möter vid ditt besök.

Behandlar åderbråck på plats i Skellefteå – är Sveriges främsta experter: ”Vill att fler ska få hjälp”

ANNONS I över 20 år har grundaren av Narva Åderbråckscenter hjälpt personer med åderbråck i Stockholm och runt om i Sverige. Nu finns Narva även representerat i Skellefteå. “Vi vill att fler ska få hjälp”, säger Stefan Nydahl, docent och specialistläkare i kärlkirurgi.

Stefan Nydahl är en pionjär inom behandling av åderbråck. Han har arbetat som kirurg sedan 80-talet, bland annat på Karolinska Södersjukhuset och i England, och varit specialiserad på vensjukdomar i över 20 år sedan han var med och startade Sveriges första åderbråcksklinik. Sedan 2011 driver han Narva Åderbråckscenter.

– Ungefär en tredjedel av alla män och kvinnor drabbas av åderbråck, men de är inte prioriterade inom den allmänna sjukvården eftersom det sällan räknas som en akut sjukdom, berättar Stefan Nydahl, specialist i kärlkirurgi, allmän kirurg och docent.

Smidig behandling

Hans mål är att erbjuda smidig, säker och skonsam behandling vilket är möjligt i och med de laserbehandlingar som tagits fram under de senaste 15 åren.

Teknikutvecklingen som skett är en mindre revolution.

– Förut var det ett stort ingrepp att ta bort åderbråck som resulterade i 14 dagars sjukskrivning, men med hjälp av laser och virknål är det idag mycket lättare. Vid ingreppet använder vi lokalbedövning och smärtstillande vilket resulterar i en så gott som smärtfri operation, berättar Stefan.

Stefan Nydahl har arbetat som kirurg sedan 80-talet och varit specialiserad på vensjukdomar i över 20 år sedan han var med och startade Sveriges första åderbråcksklinik.

Efter operationen kan behandlingsområdet vara lite svullet och kännas ömt en kortare tid, men det är inget som hindrar dig från att återgå till arbete så fort som du känner dig redo.

– Teknikutvecklingen som skett är en mindre revolution, säger Stefan.

I Skellefteå

Narva har idag sin huvudklinik i Stockholm, där de bland annat har exklusivt avtal med Region Stockholm, men de finns även på 14 andra orter runt om i Sverige varav Skellefteå är en nyhet i år. Här samarbetar de med företagshälsan Care of Nord som lånar ut sina lokaler på Nygatan 69.

– Istället för att patienterna ska behöva åka till Stockholm så kommer vi ut med kirurger och utrustning för att hjälpa till på plats. Behandlingen blir exakt densamma som vi skulle ha utfört i Stockholm, det vill säga i absoluta toppklass, säger Stefan.

Behandlingen blir exakt densamma som vi skulle ha utfört i Stockholm.

Till Skellefteå kommer de ungefär en gång i månaden, varav nästa gång är den 24-25 februari. För att se alla datum, se deras hemsida här.

– Vi börjar alltid med en undersökning för att ta reda på vilken behandling som skulle passa dig bäst, sen väljer du själv om du vill gå vidare eller inte, säger Stefan.

Många drabbade

Som nämnt drabbas var tredje vuxen person, både män och kvinnor, av åderbråck och ådernät av olika slag. Det behöver inte ge några besvär, men kan göra det.

– Det finns allvarliga besvär som eksem, kroniska sår eller blödningar. Den typen av besvär står oftast Regionen för. Andra besvär kan vara tyngdkänsla, svullnader, klåda, krypningar eller att du av estetiska skäl vill ta bort åderbråcket. Då kan vi hjälpa till, säger Stefan.

Det känns verkligen bra att kunna hjälpa de som behöver hjälp.

Totalt har Narva Åderbråckscenter genomfört över 30 000 behandlingar.

– Det känns verkligen bra att kunna hjälpa de som behöver hjälp, säger Stefan.

Behandling i Skellefteå – så går det till:

Undersökning
Vid nybesök utför en kirurg alltid en noggrann undersökning, bland annat med ultraljud av dina åderbråck för att få en god uppfattning om vilken behandlingsmetod som är lämpligast för dig.

Behandling
Våra behandlingar anpassas alltid individuellt efter patientens unika förutsättningar. Vi har moderna och effektiva behandlingsmetoder som ofta används i kombination med varandra för att uppnå önskat resultat. Du kan förvänta dig samma resultat och förstklassiga vård som vi erbjuder i Stockholm, eftersom det är samma specialiserade kirurger som även utför behandlingarna i Skellefteå.

Efter behandling
Efter din åderbråcksbehandling kan du vara öm en kortare tid. Ömheten är övergående och smärtan kräver sällan smärtstillande medicin. Du kan börja jobba så snart du känner dig redo, men behandlingsområdet kan vara lite svullet efteråt.

Läs mer och boka på www.narvakirurg.se eller ring vår centralbokning på: 08-666 20 30. E-post: info@narvakirurg.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Narva Åderbåckscenter.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons