Restaurangen får namnet Hantverket och kommer att öppna i Valentinos tidigare lokal, ett stenkast från Sara kulturhus. Det blir en hantverkspizzeria där fokus läggs på noga utvalda råvaror, nyskapande drinkar och ett brett urval av viner.
Satsningen välkomnas av Jenny Forsell, kommersiell förvaltare vid fastighetsägaren Diös.
– Hantverkets nisch är unik och både särskiljer sig från och kompletterar Skellefteås övriga restaurangscen på ett hållbart, medvetet och spännande sätt. Vi ser fram emot att välkomna dem till sina nya lokaler i maj, säger hon i ett pressmeddelande.
Renoverar lokalen
Det är krögaren Abbas Azemi som kommer att sköta det hela. Han säger att de både tänker servera pizza och ett urval av mindre rätter, för dem som föredrar det.
– Tanken med Hantverkets koncept är att fånga upp det genuina och lokala i våra pizzor, smårätter och dryckesval samtidigt som vi tar fasta på de senaste internationella trenderna inom mathantverk. Tillsammans med Diös utvecklar vi den perfekta lokalen för vårt restaurangkoncept, säger Abbas.
Innan de öppnar till våren ska miljön förvandlas för att skapa en modern restaurang med återbrukad inredning. Och en atmosfär som bjuder in till umgänge.
Det finns även en restaurang Hantverket i Stockholm men den har ingen koppling till satsningen i Skellefteå.