Annons
Johanna Salander gör sin första dag på Västerbottensteatern den 11 mars. Foto: Johanna Syrén / Visit Skellefteå

Klart: Hon kommer att ta över den konstnärliga ledningen på teatern

NYHETER Johanna Salander är utsedd till ny konstnärlig ledare på Västerbottensteatern. Hon kommer att tillträda till våren och vd Chilla Gustavsson är mycket glad över rekryteringen.

Annons

Johanna Salander har en bakgrund som regissör, dramatiker och skådespelare. Hon kommer närmast från rollen som konstnärlig ledare på Ögonblicksteatern i Umeå.

Hon gjorde en sejour på Västerbottensteatern i våras som regissör av publiksuccén ”Handbok för husmödrar” och har även följt teatern på håll under många år, och den utveckling som Västerbottensteatern har haft.

Annons

Nu är Johanna klar som ny konstnärlig ledare för verksamheten.

– Den stora förändring och samhällsomvandling som Skellefteå, Västerbotten och Norrland är på väg in i lockar mig. Jag vill vara en del av den utvecklingen, säger hon i ett pressmeddelande.

I sin nya roll på Västerbottensteatern vill hon även låta fler i landet ta del av regionens rika kultur, genom samarbeten och turnéer. Johanna tillträder den 11 mars 2024.

– Jag är väldigt glad över att Johanna Salander tar det konstnärliga ledarskapet här på Västerbottensteatern, säger vd Challa Gustavsson och fortsätter.

Annons

– Hennes löfte är att publiken ska utmanas och inte underskattas. Med Johanna kommer vi ta positionen som Sveriges bästa länsteater, platsen för modig scenkonst som berör, berikar och utmanar.

Johanna efterträder Tora von Platen som varit tillförordnad i rollen sedan i somras.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons