Annons
Sponsrad artikel

Fastighetsägarna: “Styrkan är vår gemensamma storlek” • Bjuder in till frukostmöte: ”Värdefullt för alla”

ANNONS Som fastighetsägare är man en avgörande faktor för att den gröna omställningen ska vara möjlig, då det är just fastighetsägarna som äger och förvaltar de bostäder som våra lokalinvånare bor i. Det menar Jens Pihlblad på Fastighetsägarna MittNord.

Fastighetsägarna är en branschorganisation för alla fastighetsägare i Sverige, stora som små. Organisationen finns i hela landet och är lokalt representerade på orter runt om i norra och södra Sverige. I region MittNord finns 3 000 medlemmar och ett fastighetsbestånd på 15 000 fastigheter representerade.

Organisationen är en viktig spelare i den gröna samhällsomvandlingen.

– Som enskild fastighetsägare är det svårt att påverka på kommunal, regional och nationell nivå – men styrkan för fastighetsbolagen är vår gemensamma storlek. Vi blir en viktig röst när besluten ska tas, säger Jens Pihlblad, näringspolitiskt ansvarig hos Fastighetsägarna MittNord i Skellefteå.

Vi blir en viktig röst när besluten ska tas.

Inte minst nu, med den gröna omställningen, har betydelsen i att organisera sig blivit viktig. I Skellefteå, bland många städer i norr, har behovet av nya bostäder ökat enormt. Befintliga fastighetsägare kan vara en stor del av lösningen.

– Det snabbaste sättet att få fram bostäder är att skapa dem i befintliga byggnader, parallellt med nybyggnationerna som är planerade. Men för att kunna göra det krävs lättnader i vissa regler, vilket är en fråga som vi driver lokalt just nu, berättar Olov Mannberg, Mannbergs Fastigheter, som är ordförande i Skellefteås lokalavdelning.

Jens Pihlblad. Foto: Jonas Westling

Mervärde

Påverkansarbete är dock inte allt. Som medlem i Fastighetsägarna har du även tillgång till kompetens inom fastighetsjuridik, inkasso, ekonomisk förvaltning och hjälp vid hyresförhandlingar om behovet skulle uppstå.

– Vi på Nordvestor använder till exempel Fastighetsägarnas avtalsmallar för alla avtal vi gör, det är något vi uppskattar, säger Viktor Nordlund, styrelsemedlem i Fastighetsägarnas lokalavdelning och förvaltare på Nordvestor.

Det är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i branschen.

Både Mannbergs Fastigheter och Nordvestor är två fastighetsbolag som varit medlemmar i generationer. Förutom påverkansarbetet lyfter de fram kunskapsutbytet som den största fördelen.

– Det är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i branschen, och ett forum att prata med andra fastighetsägare. Vi delar många utmaningar och tillika möjligheter, säger Olov.

Även mindre aktörer

Inom Fastighetsägarna finns stora börsnoterade bolag representerade – men det är de små som utgör den stora majoriteten.

– Många av våra medlemmar har en till två hyresfastigheter som de förvaltar vid sidan av ett annat heltidsjobb. Det är inte den enskilda fastighetsägarens storlek som är avgörande – varje medlem bildar tillsammans en helhet, säger Jens Pihlblad.

Inom Fastighetsägarna finns stora börsnoterade bolag representerade – men det är de små som utgör den stora majoriteten. “Många av våra medlemmar har en till två hyresfastigheter som de förvaltar vid sidan av ett annat heltidsjobb”, säger Jens Pihlblad Foto: Tribro Fastigheter

Den 1 december bjuder Fastighetsägarna MittNord i Skellefteå in till ett frukostmingel på Scandic, klockan 08.00. Att komma på mötet är kostnadsfritt, och helt utan förpliktelser. Det krävs dock en föranmälan (se faktaruta).

– Vi är över 130 fastighetsbolag som är medlemmar i Skellefteå, men vi vill bli ännu fler. Det här är ett perfekt tillfälle för dig som är nyfiken och vill veta mer om oss. Vi kommer att prata om utmaningar och möjligheter i Skellefteå, och fastighetsägarnas roll i den pågående gröna omställningen, berättar Jens.

Frukostmingel 1 december

Den 1 december 08.00 bjuds du som fastighetsägare in till Scandic i Skellefteå där vi bjuder på smörgås och kaffe. Alla, från den som som har en liten fastighet med ett fåtal lägenheter till större fastighetsbolag, är välkomna. Frukosten och mötet är kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Föranmälan krävs till jens.pihlblad@fastighetsagarna.se

Fastighetsägarna MittNord

Fastighetsägarna MittNord har drygt 3 300 medlemmar. Här arbetar ett 60-tal medarbetare med opinionsbildning,
medlemsservice, juridiska frågor, miljöfrågor, hyresförhandling, kommunikation och utbildning.

Vill du läsa mer eller bli medlem? Läs mer på www.fastighetsagarna.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Fastighetsägarna MittNord.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons