Annons
Kalle och brorsönerna anländer i Skellefteå. Foto: Copyright Disney

Kalle Anka gör besök i Skellefteå – läs om nya numret: ”Blir speciellt”

KULTUR Kalle Anka kommer till Skellefteå. I ett nytt nummer som släpps på tisdagen tar sig Kalle och Knattarna an ett äventyr där miljöerna kan kännas igen.

Annons

Kalle Ankas läsare har kunnat rösta fram en svensk stad som Kalle ska besöka i ett kommande nummer. Omröstningen gjordes förra hösten och nu är stunden här för vinnarstaden att presenteras i sin nya tappning.

I ”Husen som försvann”, en serie i numret av Kalle Anka som släpps i dag, är Kalle och Knattarna ingen annanstans än i guldstaden Skellefteå.

– Vi hoppas att Kalles historiska besök i Skellefteå ska locka både till skratt och läsglädje, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o, i ett pressutskick på tisdagsmorgonen.

Annons
Omslaget till numret som släpps på tisdagen. Foto: Copyright Disney

Löser mysterium

I den här serien har mångsysslaren Kalle fått ett fotojobb åt tidningen ”Arkitekt, respekt!”. Det har lett honom till Skellefteå för att fotografera ett visst kulturhus, men plötsligt börjar stadens byggnader att försvinna runt honom.

Med hjälp av sina brorsöner måste Kalle ta sig an mysteriet med de försvunna husen vilket ska utvecklas till ett spektakulärt äventyr.

– För Skellefteborna blir det förstås extra speciellt att se deras hemstad bli för-ank-rad i Kalles förtrollande värld, säger Anna Bergström.

Annons
Under besöket ska Kalle fotografera ett visst kulturhus. Foto: Copyright Disney

Som komplement till tidningen ska det även släppas en ankifierad stadskarta över Skellefteå, med platser som Anketorp, Farmorön och Kvackande dalen. Några ska ges ut gratis i butiker och kartan ska även tillgängliggöras på nätet.

Serien om Skellefteå är skriven av Karolina Hjertonsson och Maya Åstrup efter en idé av Joakim Gunnarsson. Det är Cynthia C. Pineda som står för teckningarna.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons